< Vorige pagina

Geslacht

Merk

Materiaal

Voering

Prijs

Uitneembaar voetbed

Crockett & Jones

  • Crockett & Jones
Aantal
Filters
Filters

Crockett and Jones

De sterke reputatie van Crockett & Jones herenschoenen, die blijft bloeien, is gebouwd op een solide basis en een geweldig ethos van vele generaties geleden. Het feit dat het bedrijf in handen is gebleven van de familie die het merk Crockett & Jones ooit begon, zorgt ervoor dat de normen van het verleden vandaag worden onderhouden en geeft een persoonlijk tintje aan de prachtige veterschoenen, boots en gespschoenen die ze produceren.

Crockett & Jones is opgericht in 1879 in Northampton, in het hart van de meest beroemde schoenmakerstad van Engeland. Het bedrijf startte zeer succesvol en rond 1890 begon de 2e generatie (Harry Crockett en Frank Jones) met nieuwe machines, die werden uitgevonden door Charles Goodyear uit de VS voor het naaien van het bovendeel en onderwerk en deze met elkaar te integreren. Dit maakte het proces veel gemakkelijker en sneller, en gaf aanleiding tot de naam voor de superieure maakwijze die tot op de dag van vandaag nog wordt gebruikt, genaamd 'Goodyear Welted'. Het vervaardigen van hoogwaardige Goodyear welted schoenen blijft zeer arbeidsintensief, vereist vakmanschap van meer dan 200 afzonderlijke activiteiten gedurende een periode van 8 weken. De Goodyear-Welted constructie geeft de schoenen een uitzonderlijke mate van sterkte, duurzaamheid en draagcomfort. Deze methode is ontstaan door vakmanschap van eeuwen geleden.

Inmiddels beheert de 5e generatie van de familie het bedrijf, Crockett & Jones zet zich in voor het behoud van de hoogste normen van traditioneel vakmanschap, kwaliteit en service die al meer dan 135 jaar door haar klanten wordt gewaardeerd.

Crockett & Jones online bestellen

Bekijk de collectie van Crocket & Jones bij Nolten en bestel veilig via onze webshop. Je bestelling wordt binnen 1 werkdag verzonden en ben je niet tevreden over je aankoop dan heb je 14 dagen om je aankoop te retourneren. Je aankoop wordt binnen 3 werkdagen na ontvangst van je retournering terugbetaald.

Crockett & Jones bekijken in één van onze winkels

Wil je één van onze winkels bezoeken om de herencollectie van Crockett & Jones te bekijken, dan vind je meer informatie over onze winkels op onze winkelpagina. Crockett & Jones is exclusief verkrijgbaar op onze webshop en bij onze winkels in Den Haag en Leidschendam.

Om te zorgen dat onze website gebruiksvriendelijkheid is, maken we gebruik van cookies. Bekijk de pagina’s voor meer informatie cookieverklaring & privacy verklaring.

Filteren

  • Crockett & Jones