Shopping Bag
Menu
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Filters
Maatadvies

Maat Opmeten

Wat gaat de tijd toch snel. Het ene moment ligt je baby nog in je armen en voor je het weet begint je kleintje al kruipend de wereld te ontdekken of doet hij of zij de eerste wankele stapjes door het huis. Stuk voor stuk belangrijke fases waarbij de juiste schoentjes in de juiste maat een enorme stimulans in de ontwikkeling zijn. Maar hoe meet je de voeten goed op?

BABY- EN KINDERVOETEN OPMETEN

Baby's groeien de eerste maanden erg snel, zo ook hun voetjes. Het is belangrijk de groei in de gaten te houden zodat voeten voldoende ruimte krijgen en de schoenen/sloffen niet te strak zitten. De eerste maanden zijn slofjes zeer geschikt, ook bij het kruipen. Pas als je kindje de eerste stapjes zet wordt een stevige zool belangrijk.

Ook bij grotere kinderen kunnen de voeten in een korte periode enorm snel groeien. Het is dus aan te raden iedere 2 á 3 maanden de voeten op te meten.

Hoe ga je te werk?

Pak een pen of potlood, een liniaal en een vel papier. Volg de 3 stappen en kies je maat.

1. Leg het papier tegen de muur en plaats de voet op een vlakke ondergrond met de hiel tegen de muur.
2. Markeer het langste deel van de voet, gebruik eventueel een liniaal voor een rechte lijn. Let op: de grote teen is niet altijd de langste teen.
3. Herhaal dit voor de andere voet. Ga uit van de lengte van de grootste voet.

TIPS VOOR OPMETEN BIJ BABY'S

- Het is belangrijk dat je baby overeind staat. Het is daarom handiger om met twee personen te meten. Als de één het kindje vasthoudt kan de ander met de hand de voet plat op de grond houden en opmeten.
- Meet in de ochtend. Later op de dag zetten de voeten uit wat een vertekend beeld geeft.

TIPS VOOR OPMETEN BIJ KIDS

- Tel ongeveer één centimeter (minimaal 0,8 cm tot maximaal 1,3 cm) aan groeiruimte op bij de gemeten voet. 
- Test met je duim of je kindje genoeg ruimte heeft in de nieuwe schoen. Heb je een duim aan ruimte, dan is de maat goed.
- Vanaf 3 jaar groeien kindervoeten gemiddeld een maat per half jaar, bij een groeispurt kan dit meer zijn.
- Meet in de ochtend. Later op de dag zetten de voeten uit wat een vertekend beeld geeft.
- Bij vrijwel al onze artikelen vind je op de productpagina een maatadvies met maattabel in cm.

OPMETEN IN DE WINKEL

Twijfel je nog en wil je een advies op maat? In onze Kids winkels meten we de maat van je kindje op met ons speciale meetapparaat en adviseren wij je graag welke pasvorm/merken geschikt zijn voor jouw kleintje.

Om te zorgen dat onze website gebruiksvriendelijkheid is, maken we gebruik van cookies. Bekijk de pagina’s voor meer informatie cookieverklaring & privacy verklaring.