Shopping Bag
Menu
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Filters
Maatadvies

Materiaalsoorten

Op deze pagina vind je uitleg over verschillende materiaalsoorten. Ben je op zoek naar schoenverzorgingsartikelen bezoek dan onze schoenverzorgingspagina. Verzorgingsproducten zijn online beperkt verkrijgbaar. In onze winkels bieden we een breder assortiment en kunnen we je op maat adviseren. Je kunt ook bij een gespecialiseerde schoenmaker terecht voor advies en het juiste verzorgingsproduct.

Leer (glad)

Men spreekt van glad leer wanneer de nerfzijde van het leer zichtbaar is. Ook na bewerking zijn de nerftekening en plooien nog zichtbaar. Extra behandeld leer ook wel 'verrijkt leer' genoemd, krijgt een andere look zoals: schaduw finished, alcohol gebleekt, getamponneerd of white washed.
Nappa en soft leer zijn gevoelige leersoorten, die zeer zacht en prettig zijn om te dragen. Een ander voorbeeld van fijn glad leer is door en door geverfd leer (analine geverfd). Dit heeft een transparante afwerklaag met natuurlijke kenmerken is gevoelig voor vocht, vuil en heeft een absorberend karakter.

Gevet leer

Gevet leer is aan de nerfzijde bewerkt met een wax, ook wel "pull-up" en "krasjesleer" genoemd. Om het wax-gehalte op peil te houden is regelmatig onderhoud aan te raden.

Metallic

Metallic is een glanscoating/ verf-spuitlaag (met glitter/perlato effect). Metallic is kwetsbaar en moet met zorg behandeld worden.

Lak leer

Lak heeft een opvallend glanzend uiterlijk, is vuil en vocht afstotend en wordt vaak vloeibaar aangebracht. Voor lak wordt als basis leer, textiel of synthetisch materiaal gebruikt. Lak kan een egaal zijn of bewerkt zoals een croco print. Door het ondoorlatende karakter zal de schoen sneller verzadigd zijn met vocht. Daarom is het belangrijk de schoen regelmatig te ventileren.

Suède en nubuck

Suède is de zijde van het leer zonder nerf, die licht is geslepen. Suède is gevoelig voor water en sterk absorberend. Als de nerfzijde licht wordt geschuurd, ontstaat er nubuck. Door het lichte schuren krijgt het een zeer fijn effect (fluweelachtig). Het materiaal lijkt op suède, maar is veel strakker van structuur en is altijd van goede kwaliteit.

Mat leer

Mat leer krijgt een verrijkende behandeling en wordt niet gefinisht (zoals glad leer) en geschuurd (zoals nubuck) en is vaak licht met wax (bijenwas) behandeld.

Wax-suède / Geoliede suède

Men spreekt van wax- of geolied suède als die is bewerkt met een olie.

Textiel

Textiel is een weefsel van vezels. Er zijn natuurlijke textielsoorten, zoals linnen, wol en katoen. Tegenwoordig verwerkt men ook veel synthetische vezels die sterk en elastisch zijn.

Gore-Tex®

Gore Tex is een dunne kunststof membraan met micro-fijne poriën tussen de binnenvoering en het bovenmateriaal. Deze laat transpiratie in de vorm van waterdamp ontsnappen. Grote vochtdruppels van buiten dringen echter niet door het membraan. Hierdoor blijft het materiaal van binnen droog.

Om te zorgen dat onze website gebruiksvriendelijkheid is, maken we gebruik van cookies. Bekijk de pagina’s voor meer informatie cookieverklaring & privacy verklaring.